Det svenska fintech-bolaget Trustly utmanar Klarna genom att lansera en fakturalösning där det ska gå att betala en faktura direkt hos e-handlaren med ett enkelt klick. "Första gången som kunden använder produkten sätter man enkelt upp ett digitalt autogiro-mandat. Det gör att konsumenten kan betala direkt vid deras sajt, men också att man kan få tillbaka kunden för merförsäljning. Tjänsten bygger i grund och botten på autogiro, vilket gör att man kan ta betalt med en enkel knapptryckning”, säger Trustlys produktchef Josef Darmark.

Tanken med tjänsten är att kunna fortsätta ha kontroll över konsumenten under hela köpet. Detta löser man genom att hålla kvar kunden på sidan istället för att slussa vidare dom till andra appar eller sajter vid den slutgiltiga betalningen. En annan fördel är att kunden slipper hantera fakturor själv.

“Jag tror att det finns ett intresse hos både handlare och konsumenter. Givetvis vet vi att vissa handlare föredrar detta och vill kontrollera hela köpresan. Men jag tror också att konsumenten uppskattar att man kan genomföra hela köpet hos en handlare istället för att fortsätta till sin internetbank eller till en annan app. Nu räcker det med att återvända till handlaren för att hålla koll på exempelvis sin faktura-status”, säger han.

Först ut att testa lösningen är postorderjätten Ellos – som även ägs av riskkapitalbolaget Nordic Capital. I framtiden hoppas de också att kunna lansera produkten i flera länder.

Källa: Breakit