ALLT OM E-HANDEL Nyheter och det senaste inom e-handel

Följ eValent och ta del av våra e-handelsexperters nya råd och rön inom e-handel. Här finner du färska case och nyheter som både inspirerar dig och säkerligen svarar på många av dina frågor.

E-handelsföretaget Campadre växer ur kostymen och är på jakt efter större marknader. Campadre är ett varuhus på nätet som marknadsför många varumärken. Dock är fokus på kläder.

Att växa kräver investeringar där man nu partnat med Exportkreditnämnden (EKN) som är med på resan mot en miljardomsättn...

Yves Rocher ställer om från postorder till mer traditionell retail och e-handel. ”Det är inget man gör på en kvart”, säger retailchefen Pia Fagerström. Nyligen öppnade butik nummer 13 i Sverige.

– Vi håller på att transformera bolaget till ett modernt retailföretag, säger Pia Fagerström till Mar...

I en nyligen genomförd studie visar resultaten att otroliga 47 procent av internetanvändare världen över blockerar reklam på internet.

Undersökningen genomfördes av GlobalWebIndex intervjuade 93 803 internetanvändare i åldrarna 16 till 64 år.

APAC leder med 50 procent av respondenterna som block...

NA-KD:s nya rekord: Över 2 miljoner följare. Varje gång vi på Ehandel.se har undersökt hur det går för de svenska företagen på Instagram, har moderaketen NA-KD placerat sig i det absoluta toppskiktet. Och företagets tillväxt i den sociala kanalen har knappast mattats av med tiden. Nu kan vi nämligen...

För andra året i rad tog Abby Priest hem Diamantnyckeln på Guldnyckeln. Andreas Morne, strateg och delägare, delar med sig av sina bästa tips för att nå effektfull och upprepad framgång.

”Ingen gillar reklam men alla gillar en bra story”, säger Andreas Morne på Abby Priest.

För fyra år sedan...

Instagram fungerar bäst för att sälja produkter. Detaljhandeln hoppar på influencertåget med båda fötter och bäst att sälja produkter är influencers på Instagram.

Enligt en undersökning genomförd av Retail TouchPoints har 31 procent av detaljhandlare i USA börjat jobba med en eller flera influence...

Den vildvuxna svenska affärssystemsmarknaden står inför en rejäl utslagning. ”Om tio år skulle jag tro att 15 system försvunnit”, säger experten Jonas Andersson.

Hittills har den förväntade konsolideringen på den svenska affärssystemsmarknaden uteblivit – i stället har det under de senaste tio åre...

Odd Molly betalar för marknadsföring med aktier – genomför nyemission. De gör en satsning för att stärka varumärket. För att ha råd med den gör bolaget en riktad nyemission där samarbetspartnern får betalt i aktier.

Odd Molly vill stärka kännedomen om varumärket och på så sätt öka försäljningen, b...

Enligt en ny studie dissar konsumenterna annonsbudskapen till förmån för pris, produktegenskaper och recensioner.

Studien heter Trend Radar 2019 och har tagits fram av researchbolaget Simon-Kucher.

Studien anser att Amazon, Ebay och andra plattformar helt ändrat hur vi shoppar idag. Genom att en...

Det har skett mycket inom digital reklam de senaste åren. Detta ställer höga krav på annonsörer som ständigt måste hålla koll på de mest effektiva lösningarna för att uppnå bästa resultat, skriver RTB House.

Programmatiska köp är ett av de snabbast växande områdena inom digital marknadsföring. RTB...

Amazons nya e-handelssatsning kan bli hur stor som helst. Nu ska Amazon göra en satsning på e-handel för företag inom varumärket Amazon Business. Analytiker tror att den verksamheten kan bli värd mer än både retail och molnet.

Amazons jakt på en verksamhet som kan driva en ännu högre tillväxt kan...

Så expanderar du i Europa med hjälp av Amazon skriver Breakit.se. Stockholmaren Emma Zethelius jobbar sedan 5 år tillbaka på ett av världens största, mest omtalade men också mest hemliga bolag – Amazon. Här tipsar hon om hur du som e-handlare redan nu kan dra nytta av gigantens plattform.

Från ett...

Handeln går i frontlinjen för framtidens kassalösning och dess egna aktörer tar nu ett rejält kliv in i betalmarknaden och utmanar kortjättarna. Med den nya företaget Blippits uppfinning blir mobilbetalningar enkla och kostnaderna lägre för butikerna. Den första betalningen görs i dag med Swish.

G...

Jag är inte här för att diskutera drogpolitik”, sade Axel Johnsons vd Mia Brunell Livfors under måndagen när hon inledde sitt tal på Di:s event Food Tech 2019 med att visa upp en bild på en cannabisplanta.

Istället ville hon lyfta fram cannabisbolag som ett globalt snabbväxande segment inom foodte...

EU-kommissionen dömde Google på onsdagen till 1,49 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler.

Teknikjätten anses ha utnyttjat sin dominerande marknadsposition för att stoppa konkurrenter från att visa sökannonser på externa webbplatser.

Bötesbeloppet motsvarar 1,29 procent av G...

Hälften av svenska Millennials får sina nyheter via sociala medier. Enligt undersökningen ORVESTO Konsument är det bara en fjärdedel som källgranskar innan de delar nyheten på sociala medier. Hälften av alla Millennials får sina nyheter via sociala medier.

ORVESTO Konsument är en återkommande unde...

Facebook-ägda Instagram introducerar nu möjligheten att e-handla direkt i appen skriver Instagram på sin blogg.

Instagram lanserar Checkout – H&M hakar på tåget

Användarna kommer via knappen "Checkout on Instagram" exempelvis kunna klicka på en bild med en produkt, välja storlek och färg och...

I dag släpper Biltema ännu en fysisk katalog. Samtidigt utvecklas den digital upplevelsen. Flera projekt ligger i pipen. ”Inom ett par veckor kommer vi att kunna berätta mer”, säger marknadschef Johan Gerdevåg.

Nu skickar Biltema ut sin vår- och sommarkatalog. Den går till 2,7 miljoner svenska hus...

Kjell & Company är inne i en snabb digital omställning. Den närmaste tiden lanseras flera nyheter: entimmesleveranser, röststyrning, ny e-handelsplattform och nya tjänster. ”Vi vill skapa en outstanding kundupplevelse i alla kanaler”, säger vd Eric Lundberg.

Kjell & Company har medvind. Det senas...

I början av året skrevs det mycket om Best of Brands. Företaget hade sedan augusti varit i rekonstruktion och i januari försattes bolaget i konkurs. Men i samma ögonblick kom SDHJ Group, som ligger bakom Campadre och Members, in i bilden och räddade Best of Brands genom att köpa bolaget.

Nu är det...

Sökordsoptimering blir allt svårare och vad som fungerade alldeles nyss ger plötsligt inte samma effekt. Så, hur gör du för att ligga i framkant och slå konkurrenterna? Här är svaren på några av de hetaste frågorna om SEO just nu.

Hur viktigt är tillbakalänkar för SEO?

Googles ambivalenta relati...

E-handeln växer. Då flyttar Polarn o Pyret och Brothers in i ett högautomatiserat lager. ”E-handleslogistiken ställer helt andra krav”, säger RNB:s logistikchef Martin Jungerts.

RNB-ägda kedjorna Polarn o Pyret och Brothers kommer att flytta in i det högautomatiserade lager som Nowaste Logistics e...

Årets resultat från Meaningful Brands® visar att 77 procent av alla varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. Och att 55 procent av konsumenterna tycker att varumärken har en viktigare roll än politikerna när det kommer till att skapa en bättre framtid.

Men samtidigt anser 58 pro...

14 dagars öppet köp är obligatoriskt vid handel via internet idag. Regeln kom till för att skydda konsumenter men du som företagare kan använda detta till din fördel. Forskning visar att längre öppet köp sänker köptröskeln och minskar returerna.

Ett företag som har längre öppet köp upplevs av kons...

Nelly tar e-handelsjätten till hjälp för att slå ute i Europa och möta ännu fler kunder.

När Nellys ska lansera sitt eget varumärke ute i Europa tar e-handlaren Zalando till hjälp.

– Attraktivt i flera europeiska länder, säger vd Anna Ullman Sersé.

Nelly tar Zalando till hjälp när det egn...

H&M:s kunder gillar click & collect - Allt fler väljer att hämta i butik. I höstas introducerade H&M click & collect på den svenska marknaden. ”Väldigt positivt mottagande”, säger Amanda Larsson, presskontakt för kedjan i Sverige. Vecka 42 började H&M erbjuda click & collect i utvalda butiker i Sver...

Google ändrar sin programmatiska budgivning – inför first-price auktioner.

Google ska ändra sättet som de programmatiska budgivningar går till på i Google ad manager, rapporterar Adage. Framöver kommer Google istället tillämpa first-price auktioner.

Tidigare har Googles programmatiska plattform...

Axfoods bygger superlager som ska serva e-handelskunderna och butikerna., Axfoods nya superlager ska vara i drift om fyra år. Nu är platsen klar - Bålsta nordväst om Stockholm.

”Ett väldigt bra läge”, säger dotterbolaget Dagabs vd Nicholas Pettersson till Market.

Market berättade i slutet a...

Inte utan viss stolthet kan vi gratulera vår kund Elbutik till utmärkelsen ”Superföretag” av Veckans Affärer för tredje året i rad.

Vi kan förstå att det är ingenting mot vad Elbutik själv känner men även att vara ”hangaround” ger några minuter i strålkastarljuset innan vi måste öka farten för att...

I trygga händer

För kunna ge ”cybertrygghet” måste man ha kontroll och ansvar för hela processen från hårdvara till mjukvara. Det har eValent och därmed alla deras kunder.

Det har pratats mycket de senaste åren om hackare som det stora problemet men den outstanding vanligaste anledningen till säkerhetsproblem är...

Nätjätten Zalando etablerar sig i ett nytt segment i Sverige – skönhetsprodukter. Målsättningen är hög från start. ”Vi ska bli marknadsledande”, säger Kenneth Melchior, chef för Zalando i norra Europa. I dag börjar Zalando sälja skönhetsprodukter i Sverige och Danmark. Ytterligare tre marknader står...

B2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsa. E-handeln inom B2B kommer att öka, nu gäller det för företagen att hänga med. Sex av tio företag tror på en ökad digital försäljning mot företagskunder. Samtidigt är bara fyra av tio beredda att göra några satsningar.

Tre av fyra svenska B2B...

Vi ger bort 50.000:- till ett migreringsprojekt från Magento 1 till Magento 2!

Magento har officiellt informerat marknaden att end of life för Magento 1 kommer att ske Juni 2020. Eftersom Magento 1 har ett spikat slutdatum händer det inte mycket mer på utvecklingssidan och när datumet passerar...

Antalet konkurser i handeln ökar mer än genomsnittet. Vad detta beror på är inte kartlagt dock kan man utan alltför stor fantasi härleda det till e-handelns framfart.

Jag vill påstå att vi är inne i ett paradigmskifte där vi inte har klart för oss vad som händer och vad resultatet av detta innebär...

Facebook ändrar sättet som annonsörer kan köpa reklam på.

Från och med nu kan annonsörer boka in annonser i premium videoinnehåll upp till ett år i förväg på den amerikanska marknaden, rapporterar The Drum.

Premiumplattformen går under namnet ”Facebook showcase” och ska bestå av olika typer av o...

Klädjätten Zalando redovisar ett högre justerat rörelseresultat än väntat för det fjärde kvartalet. Omsättningen prickade förväntningarna.

Omsättningen uppgick till 1 662 miljoner euro (1 333,7), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 641.

Rörelseresultatet justerat utföll på...

Åhléns kan utmana Zalando och smider planer för en marknadsplats online. Lanseringen är planerad till i sommar.

Åhlens bygger e-handelsplattform och tar hjälp av Klarna-konkurrenten det nederländska betalbolaget Adyen om att leverera betallösningar i butiker, online och på varuhusets kommande e-ha...

Kronans Apotek tappade marknad också förra året. Förklaringen: kedjan har en lägre andel online. ”Vi måste få upp e-handelförsäljningen ytterligare”, säger vd Anders Torell till Market.

Finska ägaren Oriolas bokslutskommuniké för 2018 – som Market har granskat – visar att Kronans Apotek tappade ma...

2019 – ett år på liv och död? Jo, så blir det, om man ska tro Trendinstitutet Kairos Future. De tror att 2019 blir ett år då bara de med rejäl överlevnadsinstinkt klarar sig. 2018 var året då man insåg att man måste agera för att överleva. 2019 däremot kommer präglas av förvirring, uppvaknande och o...

Video fortsätter att växa i popularitet, speciellt hos den yngre generationen. Ifall du ännu inte är helt övertygad, får du här fem argument till varför video bör ingå i din marknadsstrategi under 2019.

Video är en effektiv kanal för att nå ut med ditt innehåll och har i takt med ökningen av socia...

Marknaden för nätläkare växer så det knakar och nu verkar det som att turen även kommer till djuren. ”Vi fick tacka nej till flera investerare och tog in mer än vi tänkt”, säger Hidayet Tercan, vd på nätveterinärbolaget Vethem.

Sedan den digitala veterinärkliniken Firstvet tog in 53 miljoner krono...

16 000 samtal besvarades inte - Datainspektionen pallade inte GDPR-trycket. Aldrig har Datainspektionen varit så nedringt och så pressat som efter att GDPR trätt i kraft förra året. Och trots personalförstärkning hann man inte med – två tredjedelar av telefonsamtalen kom inte fram.

8 500 telefonsa...

Facebook ska slå samman chattapparna Messenger, Whatsapp och Instagram vilket innebär att annonsörer får tillgång till flera miljarder användare.

Sammanslagningen av chattapparna ska ske tidigast i slutet av 2019, eller under början av 2020. Facebook Messenger, Whatsapp och Instagram ska även fort...

Homeroom är namnet på Ellos Groups nya satsning. En e-handelsplats för heminredning. Där ska både interna och externa varumärken säljas.

Homeroom ska ha Nordens störta utbud av möbler, belysning och utemöbler, skriver Ellos Group i ett pressmeddelande och är redan lanserad på de nordiska marknader...

Boston Consulting Group, BCG, och Google släpper en rapport som visar på fördelarna med att vara "digitalt mogen". Samtidigt lanserar Google ett nytt verktyg.

Användandet av maskininlärning i digital marknadsföring kan hjälpa till att driva kvantifierbara resultat med en ökning på upp till 50 proc...

Amazon håller på att gå om Google för produktsökningar. Så hur positionerar du dig där för att bli framgångsrik internationellt – och när väl e-handelsjätten kommer till Sverige? Vi reder ut det.

Alla väntar spänt på att Amazon ska komma till Sverige. Men, kanske är det dags att sluta sitta och vä...

Odd Molly stänger ner fysiska butiker noch rekryterar ny e-handelschef.

Modeföretaget Odd Molly har haft ett kämpigt år. Företagets rapport för andra kvartalet visade att företaget minskade nettoomsättningen med sju procent, från 82 miljoner till cirka 76 miljoner kronor.

Företagets tredje och f...

Så ska norrmännen lära känna Lager 157. I morgon, torsdag, lanserar Lager 157 e-handel i Norge, om en månad öppnar första butiken. Kedjan går nu in i ett pre-launch mode.

”Vi behöver nå ut till Norge på riktigt”, säger vd Stefan Palm.

Kedjan går nu in i ett pre-launch mode och kommer att jo...

Dressmann har drygt 190 butiker i Sverige. Någon kraftig utökning av butiksnätet finns inte med i kedjans planer. I stället fortsätter kedjan att knyta butikerna till e-handeln.

”Så transparenta som det bara går”

2018 blev ett bra år för Dressmann i Sverige, konstaterar Sverigechefen Morgon...

De hittade en nisch inom e-handel och startade en B2B-sajt. Efter första året – och en omsättning på sju miljoner – var succén ett faktum.

”Alla sa att det inte går sälja släp på nätet, det gjorde oss triggade att hitta en lösning”, säger Zidcore-vd:n Fredric Westerdahl.

Enligt en undersökni...

Nu finns Svea Ekonomis Checkout som betallösning för dig som är kund hos Nordisk E-handel.

Nedan har vi listat några av de fördelar som man får med Sveas kompletta lösning.

  • Kommer ihåg hur dina kunder vill betala
  • Stöd för olika faktura och leveransadresser verifieras med Mobilt Bank-ID
  • Ink...

Bolist nya kedja, Järnia Outlet, öppnar sju butiker på en dag efter att har tagit över majoriteten av Harald Nyborgs butiker i Sverige. Och det ligger en plan för fler. 1 februari tog Bolist över åtta tidigare Harald Nyborg-butiker.

Nu pågår arbetet med att profilera om dem till Järnia Outlet. Sju...

Extenda Retail och Market packade väskorna och for till New York och världens största retailkongress. Årets NRF Retail’s Big Show gick av stapeln 13-15 januari och samlade retailers, leverantörer och innovatörer från hela världen för att skapa nya bekantskaper inom branschen och inspireras av varand...

Att använda tredjepartskakor för att mäta användare till en webbplats är nära på meningslöst. Kakorna blockeras både till höger och vänster. Nu har Google tröttnat och tänker göra det möjligt att använda en förstapartskaka överallt, även på sajter som inte är dina.

Lösningen heter Signed HTTP Exch...

Med ny funktionalitet i Googles sökresultat kommer det bli allt lättare för användare att ta del av sina tidigare sökningar och se vilka sidor man redan besökt i ett ämne. Nu kan man återuppta sin sökning där man slutade. Förmodligen på att man tröttnade när man inte hittade rätt. Men dagen efter ha...

Tesla gör en Amazon

Nu har Tesla öppnat butik på Amazon för att sälja sitt brand med hjälp av produkter såsom vattenflaskor, hattar, jackor, laddare och mobilskal.

Här kan du besöka butiken

Snart kan Coopkunderna i Stockholm följa sina matkassar i realtid. I morgon, 7 februari, tar Coop Online nästa stora steg i sin digitala resa. Då kan kunderna i Stockholmsregionen ha minutkoll på sina beställda matkassar.

En effektiv logistik och skräddarsydda leveranser blir allt viktigare i kamp...

Trender 2019

Av: Arash Gilan

Den magiska brytpunkten mellan fysisk och digital, betydelsen av att jobba mot ett högre syfte och röststyrning är några av trenderna i spaningen för 2019.

Jag har flera år i rad reflekterat och försökt att titta in i den magiska spåkulan för året som ligger framför oss. Läs span...

Willys erbjuder kunden att få kvittot digitalt. Willys vill få slut på högarna av papperskvitton i slutet av kassabandet.

”Vi kan spara både på papper och miljön”, säger vd Thomas Evertsson.

Digitala kvitton är efterfrågat både hos våra kunder och medarbetare. Det blir enklare för kunderna o...

Konceptet har nu blivit så populärt att det fått ett eget namn. Sales + Marketing = Smarketing. Vad skulle hända på ditt företag om säljavdelningen och marknadsavdelningen kopplades närmare varandra?

Varför ni ska jobba Smarketing?

Smarketing ingår i en trend som tar allt större mark bland s...

I månader har vi arbetat på ett stort projekt som vi är väldigt stolta att äntligen få presentera, nämligen vår nya kassa! Vi alla vet hur viktigt det är för kunden att enkelt kunna genomföra sitt köp utan krångel, därför har vi tagit tillfället i akt och utvecklat en helt ny kassa med tydligt fokus...

Sveriges Annonsörer har publicerat en guide med målet att öka annonsörernas kunskap om hur den digitala marknadsföringen kan blir mer effektiv.

Syftet är att alla parter ska ha en samsyn kring hur den digitala annonseringen kan utvecklas så att annonsörerna får bättre effekt av sina marknadsinsats...

Svensk Handelns Mäktigaste är en rankning som sker varje år. 2018 års en lista presenterades i i veckan och i år var hela 58 av namnen av 100 nykomlingar jämfört med i fjol. Inte helt jämförbart då listan nu består av 100 namn jämfört med 68 tidigare år.

Märk väl att det är Handelns mäktigaste...

Deloitte har publicerat sin årliga rapport Tech Trends 2019 där man beskriver sin syn på vad som kommer hända på techfronten 2019 och hur olika teknologier kommer att påverka vårt arbete och vardag.

Årets rapport belyser blanda annat artificiell intelligens (AI), user expiriens (UX), smartare nätv...