Det sociala nätverket, Nextdoor, är en gemenskap mellan grannar. Med appen kan man bland annat hålla sig uppdaterad om vad som händer i området eller leta efter en lokal rörmokare.

Företaget grundades 2008 i San Francisco och appen lanserades i USA i Oktober 2011. Appen fungerar genom att man skapar ett konto och fyller i sina personuppgifter, som fullständigt namn och adress. Detta är viktigt eftersom det är bara personer som bor i området som har tillgång till det specifika grannskapet. Grannskapen är baserade på geografisk information vilket avgör gränserna. Om man är i ett särskilt område så går det inte att få tillträde till det området som finns i en annan gräns.

Nätverket består av mer än 180 000 grannskap runt om i världen. Appens primära användningsområden är att sälja, köpa, organisera event och få rekommendationer. Det finns en funktion som möjliggör försäljning. Det innebär att om man behöver göra sig av med föremål så blir det enkelt att sälja det. Dessutom så befinner sig köparen i området och kostnaden för transporter blir minimalt. Organiseringar för evenemang underlättas då i appen kan grannarna enkelt läsa informationen om eventet och anmäla sig. Om man vill antingen starta en bokklubb eller hålla en loppis så är detta en bra lösning som spar tid och strul. Rekommendationer för lokala restauranger eller affärer och se om de lever upp till sina förväntningar. Denna funktionen är utmärkt för de som har precis flyttat in i grannskapet.

Nextdoor fortsätter sin internationella expansion. Förutom i Sverige, finns tjänsten i USA, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Australien, Frankrike, Italien och Nederländerna.

Källa: breakit.se