Magento, numera benämnd Magento1, har varit den ledande ehandelsplattformen i 10 år med flera hundra tusen webbutiker världen över. Om drygt 500 dagar upphör supporten vilket kommer få konsekvenser för din webbutik.

Om drygt 500 dagar upphör supporten.

Magento 2 bygger på Magento 1 och har dessutom stöd för för omnikanal och B2B. Magento är numera en komplett lösning för hela den digitala verksamheten och ger en rad olika nya fördelar genom både teknisk och konceptuell utveckling av plattformen. För många företag innebär det att IT-arkitekturen kan förenklas då många stödsystem är en integrerad del av Magento 2 vilket innebär betydligt färre integrationer som följd. Desto mer komplex verksamhet du har, desto större fördelar kommer du få av Magento 2.

Bättre användarvänlighet

Nu finns ett enkelt och mer strömlinjeformat användargränssnitt som gör det enklare att arbeta i. Det är också helt anpassat för touchscreen vilket innebär att man kan arbeta direkt från mobilen eller surfplattan.

Utökad säkerhet

Magento 2 har tagit säkerheten till nästa nivå och möter 2020-talets nya säkerhetsbehov. Ehandelsplattformen kod är säkrare än någonsin.

Köpupplevelse i världsklass

Ett stort fokus är lagt på att förbättra köpupplevelsen och göra ett köp så effektivt och enkelt som möjligt genom att minimera stegen och därmed öka konverteringen oavsett om vilket plattform du använder.

Prestanda

Den nya versionen är snabb, upp till 50% snabbare än föregångaren, vilket är en förutsättning för bra konvertering.

Behöver du råd för hur du ska gå vidare?

Evalent har lång erfarenhet av att implementera webbutiker och stor erfarenhet av Magento. Inte minst av Magento 2. Kontakta oss gärna för att diskutera dina förutsättningar och vad det skulle innebära för dig att framtidssäkra din webbutik på Magento 2.

Länk: Till Magento

Länk: Kontakta oss

Nyhetsredaktör: Tom Andersson