De första publika molntjänsterna kom runt 2006 och har nu i 12 år utvecklats och förbättrats och i rask takt. Idag har vi tillgång till datakraft och funktioner som har möjlighet att förändra våra verksamheter i grunden och kundnyttan kommer att bli helt överlägsen.

Radar släppte i november 2017 sin rapport "The Perfect storm" där det bland annat konstaterades att 2,9% av svenska IT-budgetar spenderas på det publika molnet. År 2020 kommer siffran att vara tio gånger högre. De förutspår att den här utvecklingen kommer att innebära att en tredjedel av dagens IT-företag inte kommer att klara sig då de sitter fast i gamla affärsmodeller och med fel kompetenser.

Den industrialisering av IT som nu sker bygger till stor del på de storskaliga digitala tjänstefabrikerna som de publika molnen i praktiken är. Standardiserade och i hög grad automatiserade tjänster med en helt ny nivå av effektivitet, flexibilitet och skalbarhet som ger en överlägsen verksamhetsnytta. Precis som vid den industriella revolutionen så står hela samhället inför en stor förändring och inte minst IT-branschen.

”Det är dags att ersätta traditionell drift och gå till molnet”

Idag utgör kostnaden för IT-drift den allra största delen av svenska företags IT-budgetar där i genomsnitt ca 75% går åt till att förvalta och upprätthålla den dagliga driften av befintliga system. Traditionella arbetsuppgifter som underhåll, installation och övervakning av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer kommer steg för steg att automatiseras. Detta kommer att leda till att IT-avdelningar och de traditionella outsourcingbolagens driftorganisationer kommer förändras i grunden.

eValent har tagit steget fullt ut och vi bygger våra ehandelslösningar är framtidssäkrade med en kostnadseffektivitet du bara kunnat drömma om. Det är detta vi kallar det ”Join the e-commerce Revolution.

”JOIN THE E-COMMERCE REVOLUTION”

Vi har alltid brunnit för det nya, de revolutionerande lösningarna, de sinnesutvidgande insikterna. Drivna av nyfikenhet har vi tänkt ”vad händer om man gör så här istället?” Men vi har också alltid varit sunt skeptiska. Testat och testat på nytt. För att verkligen vara säkra på att det inte bara är en ny idé, utan även en bra idé. Och för att veta exakt hur bra den är. Det viktiga ingredienser i vad vi kallar Join the e-commerce revolution. Vi har gjort hela resan och vet att det inte räcker med teknisk kompetens, innovativa lösningar och en briljant e-handelsplattform för att skapa framgång. Det krävs också djupa kunskaper inom försäljning och logistik. Vi ger dig inte en webbshop. Vi hjälper dig att skapa en framgångsrik säljoptimerad e-handel med bevisat resultat. Tillsammans kan vi göra resan och skapa din e-commerce revolution och i grunden skaka om hela din digitala affär.

Läs mer.

Källa: Radar Ecosystem Specialists

Om eValent

eValent Group arbetar med två e-handelssystem och levererar färdigpaketerad e-handel på både den egenbyggda hyrplattformen Nordisk e-handel samt den internationella OpenSource plattformen Magento. eValent Group är Professional-partner till Magento. Kunderna består mestadels av små till medelstora företag i Skandinavien. Företaget har idag 35 anställda och blev utsett till DI Gasellföretag både 2013 och 2014. eValent Group har sitt huvudkontor i Malmö.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyhetsredaktör: Jonas Kjellander, VD eValent Group