När företag utforskar vilken e-handelsplattform som är bäst tillämpad för deras ändamål så tar det inte lång tid innan Magento blir ett starkt alternativ. Magento anses vara den säkraste, mest snabbväxande och flexibla e-handelsplattformen som är skalbar i all oändlighet. Den största tröskeln har alltid varit att det är en dyr plattform att komma igång på. Detta har lett till att det är många mindre företag som inte har möjlighet att påbörja sin e-handelsresa på just Magento, utan de får istället börja på en billigare och mer begränsad plattform. Förutsättningarna för att lyckas med sin e-handel blir då betydligt svårare. Magento är plattformen som ger ett försprång till framgång eftersom det är bevisat att Magento-butiker växer i snitt 3 gånger snabbare än de konkurrerande plattformarna

Så många förfrågningar som inte gick i hamn tidigare pga. den tråkiga kostsamma startkostnaden. - Jonas Kjellander, VD

GAME CHANGER = Nyckelfärdig Magento-webshop på 60 sek!

Vi på eValent har precis lanserat ett paket vi kallar eValent Smart! som är en färdigpaketerad Magento 2 webbshop med ett konverteringsoptimerat tema för 2.995 kronor per månad.

Paketet innehåller alla moduler och integrationer som krävs för att starta e-handel och snabbt komma igång med sin webshop. Vi tar hand om allt det tekniska och erbjuder en färdig template som är framtagen av de främsta Magento-designers och konverteringsexperter som finns just nu.

Vi kallar produkten “Klickbutiken” internt, eftersom det bara är att klicka igång butiken på 60 sekunder! "Klickbutikens" målgrupp är e-handelsföretag som har ca 100 orders per månad.

Paketet har ingen startavgift, inga transaktionsavgifter, ingen bindningstid och man får kapacitet för trafik motsvarande ca 2000 ordrar per månad. Hostingen ligger i Google Cloud med skalbara servrar!

“Ingen på marknaden kan erbjuda Magento 2 till detta pris och denna enkelhet. Vi har lyckats att automatisera flera processer, bl.a med valbara teman vilket ger oss möjlighet att sänka startkostnaden rejält och nå dem som inte haft möjlighet att investera innan ”- Jonas Kjellander, VD

End of life för Magento 1

Timingen är perfekt just nu eftersom end of life för Magento 1 är satt till juni 2020 då Magento kommer att sluta erbjuda support på version 1. Problematiken med version 1 kommer dock att uppstå tidigare än så eftersom PHP 5.6, vilket är utvecklingsverktyget som Magento använder, blev utfasad 31 december 2018. Magento kommer dock att släppa en security patch som tillåter butiker att använda den senaste versionen av PHP 7.2 vilken kommer att fungera fram tills november 2020. Alla dessa faktorer innebär att det är bäst att migrera till Magento 2 direkt, istället för att lägga energi och pengar på en plattform som ändå måste uppgraderas inom kort.

Viktiga datum:

  • Utvecklingsverktyget PHP 5.6 blev utfasat - 31 december 2018
  • End of life Magento 1 - juni 2020
  • Senaste versionen av PHP 7.2 framtill - November 2020

För mer information kontakta: VD Jonas Kjellander, tel: 0704 95 89 65, jonas.kjellander@evalent.com