Logistikföretaget UPS har sedan 2017 testat erbjuda sina kunder tjänsten Saturday Pick-up. Tjänsten har visat sig vara väldigt framgångsrik och uppskattad bland kunderna, varpå UPS nu meddelar att man vill sprida tjänsten till över hundra nya länder.

-Saturday Pick-up har varit en av de mest framgångsrika logistik lösningarna i företagets 110-åriga historia. Nu väljer UPS att utöka tjänsten genom att addera 122 nya länder. I Europa adderar man 28 nya länder, meddelar fraktbolaget i ett pressmeddelande.

"USA och Skandinavien närmare varandra"
Företaget kommer nu att erbjuda upphämtningar på lördagar i totalt 179 länder. Tanken med tjänsten är att man ska kunna bearbeta leveranser under söndagen för att kunna leverera ut till sina internationella kunder redan på måndagen. Detta kommer i sin tur medföra till ökad handel mellan amerikanska företag och nya kunder globalt.
Vi tror också att det är viktigt för att kunna inspirera mindre kunder att se möjligheter över gränserna, säger Frank Jorgensen, vd för UPS Norden, och tillägger:
-För oss i Norden öppnar det dörren för snabbare leveranser till företag i Sverige, Finland, Danmark och Norge. UPS Saturday pick-up för USA och Skandinavien snäppet närmare varandra, och det är ett måste i en tid där kravet på snabbare leveranser och flexibilitet ökar.

Källa: ehandel.se