ALLT OM E-HANDEL Nyheter och det senaste inom e-handel

Följ eValent och ta del av våra e-handelsexperters nya råd och rön inom e-handel. Här finner du färska case och nyheter som både inspirerar dig och säkerligen svarar på många av dina frågor.

Cervera har skapat en lojalitetsplattform för att samla kunddata, förutse kundbeteenden och agera på insikter för att öka kundupplevelsen.

För att öka kundupplevelsen vill Cervera ha en bättre och mer strukturerad förståelse för kunden, möjligheten till personlig kommunikation, prediktiv analys o...

Tyska Zalando, som var ledande i införandet av gratisfrakt och gratis returer, inför enligt sajten Retail Detail fraktavgifter för mindre beställningar i Storbritannien, Spanien och Irland. Kunder i Spanien och Irland får hädanefter betala cirka 3 euro i frakt för beställningar på mindre än 25 euro,...

Konjunkturen har toppat ut och vi bevittnar för närvarande högkonjunkturens solnedgång. Det är den övergripande bild som växer fram för såväl detaljhandeln som för den svenska ekonomin i sin helhet. Europaläget är skakigt och den italienska ekonomin är redan i recession. Hushållens oro har dessutom ...

Vi lever i en tid av influencers. För ett par år sedan kändes det främmande att man bara genom att vara populär i sociala medier skulle kunna sluta avtal med några av de största företagen i världen. Eller att ett högt engagemang och lojala följare i sociala medier kunde göra Instagram eller Youtube ...

Stark e-handelstillväxt – nu öppnar Coop en till dark store: ”Igång 2020”. Coops e-handel växte mer än marknaden förra året. Nu satsar företaget på ännu en dark store. ”Vi hoppas vara igång början 2020”, säger vd Magnus Johansson.

Coop Sverige etablerade sin första dark store i Kungens kurva i Hud...

Amazon, Instagram och Nike är de mest populära varumärkena – om Generation Z får välja. Det visar en ny rapport. Piper Jaffray har släppt sin återkommande halvårsrapport Taking Stock With Teens som undersöker vilka varumärken och sajter som är populära bland amerikanska tonåringar. 8.000 tonåringar ...

EM Home satsar på e-handel och öppnar fler butiker i både i Sverige och Norden. Med ny ägare i ryggen satsar EM Home vidare. Bland annat har en e-handelschef anställts för att leda en satsning online. ”Vi nylanserar vår sajt efter sommaren”, säger vd Magnus Ohlsson.

I slutet av oktober kom beskede...

Så här skriver du en bra metabeskrivning så att Google blir nöjd. Vill du får fler besökare att klicka på din sajt? Med en välskriven metabeskrivning ökar du dina chanser att få mer trafik från Google. I den här guiden förklarar vi hur du går tillväga.

Vad är en metabeskrivning?

En metabeskrivni...

2022 ska EU:s nya momsreform gälla är det tänkt, men på vägen dit ska EU-länderna införa quick fixes för att förenkla för företag och för att minska momsbedrägerier. I Sverige sker det med start den 1 januari 2020. När momsreglerna ändras i grunden behövs det planeras i tid för att hinna ställa om o...

Stockholmarna vill få fixat av Clas Ohlson – nya tjänsten, Clas Fixare, har redan genomfört tusen uppdrag. Under våren kommer ännu fler kunna få hjälp med de där sakerna som blivit liggande lite för länge. Som att – fixa studsmattan.

Kunderna i Stockholmsregionen har tagit till sig Clas Ohlsons ny...

Digitaliseringens framfart är långt snabbare än vad man tidigare trott. Inom bara tre år kommer ny teknologi att slå igenom rejält och radikalt förändra förutsättningarna för företagens fortsatta överlevnad. För att bli en vinnare i den digitala kapplöpningen finns det ett antal frågor beslutsfattar...

Facebook har öppnat ett Annonsbibliotek som visar alla aktiva och inaktiva annonser på plattformen. Nu kan du enkelt se vilka annonser som konkurrenten har på Facebook.

Du kan söka efter personer, sidor och varumärken. Du kan även filtrera på land.

Nedan är ett exempel där vi sökt på Ford Motor...

Vet du vilken som är den mest populära e-handelsbutiken i Sverige? Statista har sammanställt de tio mest populära e-handelsbutikerna i Sverige under 2018 baserat på intäkt.

Netonnet.se kammar hem första platsen, tätt följt av elgiganten.se.

Sveriges mest populära e-handelsbutiker är:

  • Netonet
  • ...

Videoappen TikTok har laddats ned över en miljard gånger och är en av världens mest populära appar för unga. I den här guiden förklarar vi hur TikTok fungerar och varför du som digital marknadsförare bör ha koll på den.

Vad är TikTok?

TikTok, tidigare känd som Musical.ly, är en app där användarn...

E-handelsföretaget Campadre växer ur kostymen och är på jakt efter större marknader. Campadre är ett varuhus på nätet som marknadsför många varumärken. Dock är fokus på kläder.

Att växa kräver investeringar där man nu partnat med Exportkreditnämnden (EKN) som är med på resan mot en miljardomsättn...

Yves Rocher ställer om från postorder till mer traditionell retail och e-handel. ”Det är inget man gör på en kvart”, säger retailchefen Pia Fagerström. Nyligen öppnade butik nummer 13 i Sverige.

– Vi håller på att transformera bolaget till ett modernt retailföretag, säger Pia Fagerström till Mar...

I en nyligen genomförd studie visar resultaten att otroliga 47 procent av internetanvändare världen över blockerar reklam på internet.

Undersökningen genomfördes av GlobalWebIndex intervjuade 93 803 internetanvändare i åldrarna 16 till 64 år.

APAC leder med 50 procent av respondenterna som block...

NA-KD:s nya rekord: Över 2 miljoner följare. Varje gång vi på Ehandel.se har undersökt hur det går för de svenska företagen på Instagram, har moderaketen NA-KD placerat sig i det absoluta toppskiktet. Och företagets tillväxt i den sociala kanalen har knappast mattats av med tiden. Nu kan vi nämligen...

För andra året i rad tog Abby Priest hem Diamantnyckeln på Guldnyckeln. Andreas Morne, strateg och delägare, delar med sig av sina bästa tips för att nå effektfull och upprepad framgång.

”Ingen gillar reklam men alla gillar en bra story”, säger Andreas Morne på Abby Priest.

För fyra år sedan...

Instagram fungerar bäst för att sälja produkter. Detaljhandeln hoppar på influencertåget med båda fötter och bäst att sälja produkter är influencers på Instagram.

Enligt en undersökning genomförd av Retail TouchPoints har 31 procent av detaljhandlare i USA börjat jobba med en eller flera influence...

Den vildvuxna svenska affärssystemsmarknaden står inför en rejäl utslagning. ”Om tio år skulle jag tro att 15 system försvunnit”, säger experten Jonas Andersson.

Hittills har den förväntade konsolideringen på den svenska affärssystemsmarknaden uteblivit – i stället har det under de senaste tio åre...

Odd Molly betalar för marknadsföring med aktier – genomför nyemission. De gör en satsning för att stärka varumärket. För att ha råd med den gör bolaget en riktad nyemission där samarbetspartnern får betalt i aktier.

Odd Molly vill stärka kännedomen om varumärket och på så sätt öka försäljningen, b...

Enligt en ny studie dissar konsumenterna annonsbudskapen till förmån för pris, produktegenskaper och recensioner.

Studien heter Trend Radar 2019 och har tagits fram av researchbolaget Simon-Kucher.

Studien anser att Amazon, Ebay och andra plattformar helt ändrat hur vi shoppar idag. Genom att en...

Det har skett mycket inom digital reklam de senaste åren. Detta ställer höga krav på annonsörer som ständigt måste hålla koll på de mest effektiva lösningarna för att uppnå bästa resultat, skriver RTB House.

Programmatiska köp är ett av de snabbast växande områdena inom digital marknadsföring. RTB...

Amazons nya e-handelssatsning kan bli hur stor som helst. Nu ska Amazon göra en satsning på e-handel för företag inom varumärket Amazon Business. Analytiker tror att den verksamheten kan bli värd mer än både retail och molnet.

Amazons jakt på en verksamhet som kan driva en ännu högre tillväxt kan...

Så expanderar du i Europa med hjälp av Amazon skriver Breakit.se. Stockholmaren Emma Zethelius jobbar sedan 5 år tillbaka på ett av världens största, mest omtalade men också mest hemliga bolag – Amazon. Här tipsar hon om hur du som e-handlare redan nu kan dra nytta av gigantens plattform.

Från ett...

Handeln går i frontlinjen för framtidens kassalösning och dess egna aktörer tar nu ett rejält kliv in i betalmarknaden och utmanar kortjättarna. Med den nya företaget Blippits uppfinning blir mobilbetalningar enkla och kostnaderna lägre för butikerna. Den första betalningen görs i dag med Swish.

G...

Jag är inte här för att diskutera drogpolitik”, sade Axel Johnsons vd Mia Brunell Livfors under måndagen när hon inledde sitt tal på Di:s event Food Tech 2019 med att visa upp en bild på en cannabisplanta.

Istället ville hon lyfta fram cannabisbolag som ett globalt snabbväxande segment inom foodte...

EU-kommissionen dömde Google på onsdagen till 1,49 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler.

Teknikjätten anses ha utnyttjat sin dominerande marknadsposition för att stoppa konkurrenter från att visa sökannonser på externa webbplatser.

Bötesbeloppet motsvarar 1,29 procent av G...

Hälften av svenska Millennials får sina nyheter via sociala medier. Enligt undersökningen ORVESTO Konsument är det bara en fjärdedel som källgranskar innan de delar nyheten på sociala medier. Hälften av alla Millennials får sina nyheter via sociala medier.

ORVESTO Konsument är en återkommande unde...

Facebook-ägda Instagram introducerar nu möjligheten att e-handla direkt i appen skriver Instagram på sin blogg.

Instagram lanserar Checkout – H&M hakar på tåget

Användarna kommer via knappen "Checkout on Instagram" exempelvis kunna klicka på en bild med en produkt, välja storlek och färg och...

I dag släpper Biltema ännu en fysisk katalog. Samtidigt utvecklas den digital upplevelsen. Flera projekt ligger i pipen. ”Inom ett par veckor kommer vi att kunna berätta mer”, säger marknadschef Johan Gerdevåg.

Nu skickar Biltema ut sin vår- och sommarkatalog. Den går till 2,7 miljoner svenska hus...

Kjell & Company är inne i en snabb digital omställning. Den närmaste tiden lanseras flera nyheter: entimmesleveranser, röststyrning, ny e-handelsplattform och nya tjänster. ”Vi vill skapa en outstanding kundupplevelse i alla kanaler”, säger vd Eric Lundberg.

Kjell & Company har medvind. Det senas...

I början av året skrevs det mycket om Best of Brands. Företaget hade sedan augusti varit i rekonstruktion och i januari försattes bolaget i konkurs. Men i samma ögonblick kom SDHJ Group, som ligger bakom Campadre och Members, in i bilden och räddade Best of Brands genom att köpa bolaget.

Nu är det...

Sökordsoptimering blir allt svårare och vad som fungerade alldeles nyss ger plötsligt inte samma effekt. Så, hur gör du för att ligga i framkant och slå konkurrenterna? Här är svaren på några av de hetaste frågorna om SEO just nu.

Hur viktigt är tillbakalänkar för SEO?

Googles ambivalenta relati...

Årets resultat från Meaningful Brands® visar att 77 procent av alla varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. Och att 55 procent av konsumenterna tycker att varumärken har en viktigare roll än politikerna när det kommer till att skapa en bättre framtid.

Men samtidigt anser 58 pro...

E-handeln växer. Då flyttar Polarn o Pyret och Brothers in i ett högautomatiserat lager. ”E-handleslogistiken ställer helt andra krav”, säger RNB:s logistikchef Martin Jungerts.

RNB-ägda kedjorna Polarn o Pyret och Brothers kommer att flytta in i det högautomatiserade lager som Nowaste Logistics e...

14 dagars öppet köp är obligatoriskt vid handel via internet idag. Regeln kom till för att skydda konsumenter men du som företagare kan använda detta till din fördel. Forskning visar att längre öppet köp sänker köptröskeln och minskar returerna.

Ett företag som har längre öppet köp upplevs av kons...

Hur många har en digital röstassistent hemma? Hur stor andel kopplar upp sig på internet via mobilen? Vilka tjänster använder vi mest på internet? Svaret på dessa frågor får vi i Kantar Sifos stora medie- och målgruppsundersökning Orvesto Konsument 2018: Helår som släpptes för några dagar sedan.

H...

Nelly tar e-handelsjätten till hjälp för att slå ute i Europa och möta ännu fler kunder.

När Nellys ska lansera sitt eget varumärke ute i Europa tar e-handlaren Zalando till hjälp.

– Attraktivt i flera europeiska länder, säger vd Anna Ullman Sersé.

Nelly tar Zalando till hjälp när det egn...

H&M:s kunder gillar click & collect - Allt fler väljer att hämta i butik. I höstas introducerade H&M click & collect på den svenska marknaden. ”Väldigt positivt mottagande”, säger Amanda Larsson, presskontakt för kedjan i Sverige. Vecka 42 började H&M erbjuda click & collect i utvalda butiker i Sver...

Google ändrar sin programmatiska budgivning – inför first-price auktioner.

Google ska ändra sättet som de programmatiska budgivningar går till på i Google ad manager, rapporterar Adage. Framöver kommer Google istället tillämpa first-price auktioner.

Tidigare har Googles programmatiska plattform...

Axfoods bygger superlager som ska serva e-handelskunderna och butikerna., Axfoods nya superlager ska vara i drift om fyra år. Nu är platsen klar - Bålsta nordväst om Stockholm.

”Ett väldigt bra läge”, säger dotterbolaget Dagabs vd Nicholas Pettersson till Market.

Market berättade i slutet a...

Inte utan viss stolthet kan vi gratulera vår kund Elbutik till utmärkelsen ”Superföretag” av Veckans Affärer för tredje året i rad.

Vi kan förstå att det är ingenting mot vad Elbutik själv känner men även att vara ”hangaround” ger några minuter i strålkastarljuset innan vi måste öka farten för att...

I trygga händer

För kunna ge ”cybertrygghet” måste man ha kontroll och ansvar för hela processen från hårdvara till mjukvara. Det har eValent och därmed alla deras kunder.

Det har pratats mycket de senaste åren om hackare som det stora problemet men den outstanding vanligaste anledningen till säkerhetsproblem är...

Nätjätten Zalando etablerar sig i ett nytt segment i Sverige – skönhetsprodukter. Målsättningen är hög från start. ”Vi ska bli marknadsledande”, säger Kenneth Melchior, chef för Zalando i norra Europa. I dag börjar Zalando sälja skönhetsprodukter i Sverige och Danmark. Ytterligare tre marknader står...

B2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsa. E-handeln inom B2B kommer att öka, nu gäller det för företagen att hänga med. Sex av tio företag tror på en ökad digital försäljning mot företagskunder. Samtidigt är bara fyra av tio beredda att göra några satsningar.

Tre av fyra svenska B2B...

E-handeln har fullständigt exploderat de senaste åren. Idag handlar över 80 % av svenskarna någon gång på nätet varje kvartal, enligt Kantar Sifo.

Bland kategorier som vi gärna köper på nätet har resor länge legat i topp, men även böcker, kläder och apoteksvaror är kategorier som legat på topplist...

Vi ger bort 50.000:- till ett migreringsprojekt från Magento 1 till Magento 2!

Magento har officiellt informerat marknaden att end of life för Magento 1 kommer att ske Juni 2020. Eftersom Magento 1 har ett spikat slutdatum händer det inte mycket mer på utvecklingssidan och när datumet passerar...

Antalet konkurser i handeln ökar mer än genomsnittet. Vad detta beror på är inte kartlagt dock kan man utan alltför stor fantasi härleda det till e-handelns framfart.

Jag vill påstå att vi är inne i ett paradigmskifte där vi inte har klart för oss vad som händer och vad resultatet av detta innebär...

Sucuri har publicerat en rapport under namnet ”Hacked Website Report 2018”, i den framgår att Wordpress är det CMS som blivit hackat mest frekvent.

Det var en tung rapport för Wordpress som publicerades av Sucuri.

I den har Sucuri i samarbete med GoDaddy Security analyserat 18 302 hemsidor som h...

Facebook ändrar sättet som annonsörer kan köpa reklam på.

Från och med nu kan annonsörer boka in annonser i premium videoinnehåll upp till ett år i förväg på den amerikanska marknaden, rapporterar The Drum.

Premiumplattformen går under namnet ”Facebook showcase” och ska bestå av olika typer av o...

Klädjätten Zalando redovisar ett högre justerat rörelseresultat än väntat för det fjärde kvartalet. Omsättningen prickade förväntningarna.

Omsättningen uppgick till 1 662 miljoner euro (1 333,7), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 641.

Rörelseresultatet justerat utföll på...

Åhléns kan utmana Zalando och smider planer för en marknadsplats online. Lanseringen är planerad till i sommar.

Åhlens bygger e-handelsplattform och tar hjälp av Klarna-konkurrenten det nederländska betalbolaget Adyen om att leverera betallösningar i butiker, online och på varuhusets kommande e-ha...

Kronans Apotek tappade marknad också förra året. Förklaringen: kedjan har en lägre andel online. ”Vi måste få upp e-handelförsäljningen ytterligare”, säger vd Anders Torell till Market.

Finska ägaren Oriolas bokslutskommuniké för 2018 – som Market har granskat – visar att Kronans Apotek tappade ma...

2019 – ett år på liv och död? Jo, så blir det, om man ska tro Trendinstitutet Kairos Future. De tror att 2019 blir ett år då bara de med rejäl överlevnadsinstinkt klarar sig. 2018 var året då man insåg att man måste agera för att överleva. 2019 däremot kommer präglas av förvirring, uppvaknande och o...

Video fortsätter att växa i popularitet, speciellt hos den yngre generationen. Ifall du ännu inte är helt övertygad, får du här fem argument till varför video bör ingå i din marknadsstrategi under 2019.

Video är en effektiv kanal för att nå ut med ditt innehåll och har i takt med ökningen av socia...

Marknaden för nätläkare växer så det knakar och nu verkar det som att turen även kommer till djuren. ”Vi fick tacka nej till flera investerare och tog in mer än vi tänkt”, säger Hidayet Tercan, vd på nätveterinärbolaget Vethem.

Sedan den digitala veterinärkliniken Firstvet tog in 53 miljoner krono...

16 000 samtal besvarades inte - Datainspektionen pallade inte GDPR-trycket. Aldrig har Datainspektionen varit så nedringt och så pressat som efter att GDPR trätt i kraft förra året. Och trots personalförstärkning hann man inte med – två tredjedelar av telefonsamtalen kom inte fram.

8 500 telefonsa...

Facebook ska slå samman chattapparna Messenger, Whatsapp och Instagram vilket innebär att annonsörer får tillgång till flera miljarder användare.

Sammanslagningen av chattapparna ska ske tidigast i slutet av 2019, eller under början av 2020. Facebook Messenger, Whatsapp och Instagram ska även fort...

Homeroom är namnet på Ellos Groups nya satsning. En e-handelsplats för heminredning. Där ska både interna och externa varumärken säljas.

Homeroom ska ha Nordens störta utbud av möbler, belysning och utemöbler, skriver Ellos Group i ett pressmeddelande och är redan lanserad på de nordiska marknader...

Boston Consulting Group, BCG, och Google släpper en rapport som visar på fördelarna med att vara "digitalt mogen". Samtidigt lanserar Google ett nytt verktyg.

Användandet av maskininlärning i digital marknadsföring kan hjälpa till att driva kvantifierbara resultat med en ökning på upp till 50 proc...

Amazon håller på att gå om Google för produktsökningar. Så hur positionerar du dig där för att bli framgångsrik internationellt – och när väl e-handelsjätten kommer till Sverige? Vi reder ut det.

Alla väntar spänt på att Amazon ska komma till Sverige. Men, kanske är det dags att sluta sitta och vä...

Odd Molly stänger ner fysiska butiker noch rekryterar ny e-handelschef.

Modeföretaget Odd Molly har haft ett kämpigt år. Företagets rapport för andra kvartalet visade att företaget minskade nettoomsättningen med sju procent, från 82 miljoner till cirka 76 miljoner kronor.

Företagets tredje och f...