ALLT OM E-HANDEL Nyheter och det senaste inom e-handel

Följ eValent och ta del av våra e-handelsexperters nya råd och rön inom e-handel. Här finner du färska case och nyheter som både inspirerar dig och säkerligen svarar på många av dina frågor.

Facebook ska slå samman chattapparna Messenger, Whatsapp och Instagram vilket innebär att annonsörer får tillgång till flera miljarder användare.

Sammanslagningen av chattapparna ska ske tidigast i slutet av 2019, eller under början av 2020. Facebook Messenger, Whatsapp och Instagram ska även fort...

Homeroom är namnet på Ellos Groups nya satsning. En e-handelsplats för heminredning. Där ska både interna och externa varumärken säljas.

Homeroom ska ha Nordens störta utbud av möbler, belysning och utemöbler, skriver Ellos Group i ett pressmeddelande och är redan lanserad på de nordiska marknader...

Boston Consulting Group, BCG, och Google släpper en rapport som visar på fördelarna med att vara "digitalt mogen". Samtidigt lanserar Google ett nytt verktyg.

Användandet av maskininlärning i digital marknadsföring kan hjälpa till att driva kvantifierbara resultat med en ökning på upp till 50 proc...

Amazon håller på att gå om Google för produktsökningar. Så hur positionerar du dig där för att bli framgångsrik internationellt – och när väl e-handelsjätten kommer till Sverige? Vi reder ut det.

Alla väntar spänt på att Amazon ska komma till Sverige. Men, kanske är det dags att sluta sitta och vä...

Odd Molly stänger ner fysiska butiker noch rekryterar ny e-handelschef.

Modeföretaget Odd Molly har haft ett kämpigt år. Företagets rapport för andra kvartalet visade att företaget minskade nettoomsättningen med sju procent, från 82 miljoner till cirka 76 miljoner kronor.

Företagets tredje och f...

Så ska norrmännen lära känna Lager 157. I morgon, torsdag, lanserar Lager 157 e-handel i Norge, om en månad öppnar första butiken. Kedjan går nu in i ett pre-launch mode.

”Vi behöver nå ut till Norge på riktigt”, säger vd Stefan Palm.

Kedjan går nu in i ett pre-launch mode och kommer att jo...

Dressmann har drygt 190 butiker i Sverige. Någon kraftig utökning av butiksnätet finns inte med i kedjans planer. I stället fortsätter kedjan att knyta butikerna till e-handeln.

”Så transparenta som det bara går”

2018 blev ett bra år för Dressmann i Sverige, konstaterar Sverigechefen Morgon...

De hittade en nisch inom e-handel och startade en B2B-sajt. Efter första året – och en omsättning på sju miljoner – var succén ett faktum.

”Alla sa att det inte går sälja släp på nätet, det gjorde oss triggade att hitta en lösning”, säger Zidcore-vd:n Fredric Westerdahl.

Enligt en undersökni...

Nu finns Svea Ekonomis Checkout som betallösning för dig som är kund hos Nordisk E-handel.

Nedan har vi listat några av de fördelar som man får med Sveas kompletta lösning.

  • Kommer ihåg hur dina kunder vill betala
  • Stöd för olika faktura och leveransadresser verifieras med Mobilt Bank-ID
  • Ink...

Bolist nya kedja, Järnia Outlet, öppnar sju butiker på en dag efter att har tagit över majoriteten av Harald Nyborgs butiker i Sverige. Och det ligger en plan för fler. 1 februari tog Bolist över åtta tidigare Harald Nyborg-butiker.

Nu pågår arbetet med att profilera om dem till Järnia Outlet. Sju...

Extenda Retail och Market packade väskorna och for till New York och världens största retailkongress. Årets NRF Retail’s Big Show gick av stapeln 13-15 januari och samlade retailers, leverantörer och innovatörer från hela världen för att skapa nya bekantskaper inom branschen och inspireras av varand...

Att använda tredjepartskakor för att mäta användare till en webbplats är nära på meningslöst. Kakorna blockeras både till höger och vänster. Nu har Google tröttnat och tänker göra det möjligt att använda en förstapartskaka överallt, även på sajter som inte är dina.

Lösningen heter Signed HTTP Exch...

Med ny funktionalitet i Googles sökresultat kommer det bli allt lättare för användare att ta del av sina tidigare sökningar och se vilka sidor man redan besökt i ett ämne. Nu kan man återuppta sin sökning där man slutade. Förmodligen på att man tröttnade när man inte hittade rätt. Men dagen efter ha...

Tesla gör en Amazon

Nu har Tesla öppnat butik på Amazon för att sälja sitt brand med hjälp av produkter såsom vattenflaskor, hattar, jackor, laddare och mobilskal.

Här kan du besöka butiken

Snart kan Coopkunderna i Stockholm följa sina matkassar i realtid. I morgon, 7 februari, tar Coop Online nästa stora steg i sin digitala resa. Då kan kunderna i Stockholmsregionen ha minutkoll på sina beställda matkassar.

En effektiv logistik och skräddarsydda leveranser blir allt viktigare i kamp...

Trender 2019

Av: Arash Gilan

Den magiska brytpunkten mellan fysisk och digital, betydelsen av att jobba mot ett högre syfte och röststyrning är några av trenderna i spaningen för 2019.

Jag har flera år i rad reflekterat och försökt att titta in i den magiska spåkulan för året som ligger framför oss. Läs span...

Willys erbjuder kunden att få kvittot digitalt. Willys vill få slut på högarna av papperskvitton i slutet av kassabandet.

”Vi kan spara både på papper och miljön”, säger vd Thomas Evertsson.

Digitala kvitton är efterfrågat både hos våra kunder och medarbetare. Det blir enklare för kunderna o...

Konceptet har nu blivit så populärt att det fått ett eget namn. Sales + Marketing = Smarketing. Vad skulle hända på ditt företag om säljavdelningen och marknadsavdelningen kopplades närmare varandra?

Varför ni ska jobba Smarketing?

Smarketing ingår i en trend som tar allt större mark bland s...

I månader har vi arbetat på ett stort projekt som vi är väldigt stolta att äntligen få presentera, nämligen vår nya kassa! Vi alla vet hur viktigt det är för kunden att enkelt kunna genomföra sitt köp utan krångel, därför har vi tagit tillfället i akt och utvecklat en helt ny kassa med tydligt fokus...

Sveriges Annonsörer har publicerat en guide med målet att öka annonsörernas kunskap om hur den digitala marknadsföringen kan blir mer effektiv.

Syftet är att alla parter ska ha en samsyn kring hur den digitala annonseringen kan utvecklas så att annonsörerna får bättre effekt av sina marknadsinsats...

Svensk Handelns Mäktigaste är en rankning som sker varje år. 2018 års en lista presenterades i i veckan och i år var hela 58 av namnen av 100 nykomlingar jämfört med i fjol. Inte helt jämförbart då listan nu består av 100 namn jämfört med 68 tidigare år.

Märk väl att det är Handelns mäktigaste...

Deloitte har publicerat sin årliga rapport Tech Trends 2019 där man beskriver sin syn på vad som kommer hända på techfronten 2019 och hur olika teknologier kommer att påverka vårt arbete och vardag.

Årets rapport belyser blanda annat artificiell intelligens (AI), user expiriens (UX), smartare nätv...

Många tror att man har sina produkter försäkrade vid transport. Och visst är det så men förmodligen inte som du tror. Priset på logistikhantering bygger på varans storlek och vikt och inte dess värde. Det kan vara till både fördel och nackdel men med all sannolikhet är det till din nackdel.

Men fu...

Adlibris utmanar

Efter ett halvår på marknaden utökar Adlibris Go sitt leveransområde. Nästa utmaning för bolaget: lära vanetrogna svenskar att beställa leverans av annat än mat och godis.

– Reaktionerna från kunderna har varit positiva och allt går enligt plan, säger Maral Shadloo som är affärsområdeschef på Ad...

Sveriges bästa webbplatser 2019 korades igår. Kanske inte så intressant i sig men intressant om man lär av dem och testar ideer som kan öka konverteringen. Testa och mät med andra ord!

Vinnarna är Zeta, Bostadsförmedlingen i Stockholm, NetOnNet, Systembolaget och Fastighetsbyrån. Tävlingen utgår i...

Googles viktigaste uppgift är att tillfredsställa sina användare. Därför är mätvärden som visar på engagemang allt viktigare. Bounce rate, average session duration och time spent on site är tre mätvärden som blivit allt viktigare i hur Googles bedömer av din ranking och de finns att hitta i Google A...

Lindex lansering av swish-betalningar har blivit en succé med snabb tillväxt i både mobilen och i datorn.

Senaste rapporten visar att e-handeln fortsätter att utvecklas positivt och att lanseringen av Swish som betalsätt i mars har gått över all förväntan – både i mobilen och datorn. Av alla tran...

Supermetrics lanserar nytt verktyg för Excel.

Finska marknadsanalysföretaget Supermetrics har släppt ett nytt verktyg som ska hjälpa dig i din marknadsföring med att skapa insiktsfulla rapporter i Excel.

Verktyget samlar in data från över 50 olika plattformar och annonsnätverk för att skapa visu...

Tele2, SJ och IKEA. Det är bolagstrion som är ledande i Sverige när det kommer till digitalisering. Det visar den årliga rankingen Digital Leaders in Sweden 2019 från managementkonsultbolaget BearingPoint.

För fjärde året i rad har BearingPoint undersökt hur mogna svenska storbolag är när det gäll...

En genomarbetad strategi för influencer marketing kommer att ge dig bättre effekt och tydligare resultat av dina satsningar.

Cure Media har tagit fram en bra guid där du kan läsa om hur det fungerar, hur du gör, vilka delar som bör ingå i strategin samt vikten av att ha en tydligt definierad influ...

Enligt en ny studie visar det sig att en femtedel av alla annonspengar går till sökordsmarknadsföring.

Den totala sökannonsmarknaden omsatte 100 miljarder dollar under 2018. En ökning med 11 procent och där mobil står för 62,4 procent. Google är bolaget som lägger beslag på största delen av denna...

Trenderna inom sökordsmarknadsföring ändras från år till år. Här är det viktigaste som du bör ha koll på under 2019. De senaste tio åren har sökordsmarknadsföring (SEM) varit ett av de viktigaste verktygen för företag. Idag räcker det inte att endast skapa en enkel annons för att driva trafik till s...

Konsumenter är mer mottagliga för mobila annonser framför tv:n och precis innan de somnar, det visar en ny studie från Aki Technologies.

Aki Technologies har via företaget Lucid genomfört en onlinestudie med svar från 1.000 amerikaner. Mer än hälften av alla respondenter i studien (59 procent) upp...

När företag utforskar vilken e-handelsplattform som är bäst tillämpad för deras ändamål så tar det inte lång tid innan Magento blir ett starkt alternativ. Magento anses vara den säkraste, mest snabbväxande och flexibla e-handelsplattformen som är skalbar i all oändlighet. Den största tröskeln har al...

Allt fler svenskar använder Swish när de handlar på nätet. Under 2018 genomfördes över 50 miljoner transaktioner – en tillväxt på flera hundra procent. Det tog tid att få ordning på tekniken. Men nu växer företagstjänsten ”Swish Handel” i raketfart.

Under 2018 ökade användandet av Swish i e-hande...

Tyska e-handelsjätten Zalando ökar farten och öppnar ett nytt logistikcenter utanför Stockholm.

– Att korta leveranstiderna är avgörande för vår framtid”, säger Kenneth Melchior, chef för Zalando i norra Europa.

I dag inviger Zalando ett nytt logistikcenter i Brunna, Upplands-Bro, väster om...

Inom den svenska e-handeln finns en viss oro kring en etablering av den amerikanska näthandelsjätten Amazon, enligt en ny undersökning. Samtidigt lyfts också fördelar.

Av cirka 550 e-handlare som tillfrågats känner var fjärde en stor eller en viss oro över om Amazon kommer till Sverige. En nästan...

2018 blev året då Elon lyfte online. Försäljningen ökade med fantastiska 44 procent.

Elon ökade sin försäljning på nätet med 44 procent under 2018 jämfört med året innan.

– Det är en riktigt fantastisk ökning. Speciellt i slutet av året, säger Jakob Dahlner till Market. Under Q4 låg ökninge...

Hugo Boss försäljning gick bättre än analytikernas förväntningar under det fjärde kvartalet 2018.

Efter ett starkt e-handelskvartal, +37 procent jämfört med samma period 2017, och ett lyft på Kinamarknaden framgår av den tyska klädjättens preliminära siffror att de totala intäkterna (783 miljoner...

På relativt kort tid har Artificiell intelligens (AI) och teknologi gjort en stor skillnad på hur marknadsförare på stor skala når och interagerar med sina målgrupper. Då programmatiska köp till en början förlitat sig på gammal information eller segmentering för att planera kampanjer så används nu A...

Vad är attributionsmodeller och varför är det viktigt?

Att förstå vilka steg konsumenten tar innan hen genomgår ett köp kan vara lika värdefullt för marknadsförare som själva försäljningen. För att ta reda på det används så kallade attributionsmodeller. I den här artikeln förklara vi vad det är oc...

Magento har dominerat e-handeln i flera år och det är inte utan anledningar. Den har fördelar över alla andra plattformar. Den är gratis (om du väljer communityversionen vilket passar för de flesta), den är tekniskt stabil och den erbjuder ett fullt utbud av funktionalitet och kopplingar till otroli...

Om vi vill få en bild av framtida online-beteenden kan vi titta på Kina.

Kina har haft en extremt stark tillväxt senaste 30 åren. Det finns mycket kapital i landet, medelklassen växer, och nästan alla har en smartphone. Tack vare detta har Kina tagit gigantiska kliv framåt när det gäller teknik oc...

Sverige är världsledande inom mobila transaktioner vid onlineköp.

Criteo släpper i veckan undersökningen Global Commerce Review, baserad på analyser av sök- och köpdata från 5000 återförsäljare i över 80 länder. Rapporten visar Sverige som ledande inom mobila transaktioner där hela 60 procent av f...

Sociala medier är idag en av mest effektiva marknadsföringskanalerna. Det är genom sociala medier vi konsumerar media, skapar kontakter, frågar efter rekommendationer, söker hjälp och senaste tiden även där vi letar efter och köper produkter och tjänster. Hur ska man gå tillväga för att maximera sin...

I december 2018, meddelade vi eValents förvärv av ett konkurrerande bolag, nämligen Magento-konsulten Netrix. Nu, en månad senare, rapporterar vi att ett strategiskt samarbete med den digitala experten Innosearch har inletts.

All service kommer nu att finnas på samma ställe vilket gör att det blir...

Först måste vi förklara vad vi menar med automatisk hantering för att vi ska ha samma bas att utgå ifrån.

Vad innebär automatiserad hantering?

Med utomatisk hantering menar vi att man låter ett IT-system tillsammans med maskiner och robotar sköta en del av eller hela processen, från orderläg...

Clas Olson kom i morse (20190115, kl 07:00) med sina försäljningssiffror för december.

Försäljningen ökade med 4 procent jämfört med december månad föregående år, vilket motsvarar en organisk försäljningsökning på 2 procent. Det intressanta är att försäljningstillväxt online uppgick till hela 5...

Jula köper 100 procent av Hööks från Nalka och de gamla huvudägarna, bland annat Joachim och Maria Höök.

– Detta är mycket positivt för Hööks, vi får nu en stark och långsiktig ägare, ett familjeföretag som kan fortsätta att utveckla företaget och jobbar vidare med expansionen i Norden, säger Jo...

Konvertering handlar om att skapa en intuitiv nätbutik som tryggt lotsar besökarna mot ett köp. Man måste hålla besökarens uppmärksamhet och inte låta honom irra iväg.

Många e-handlare lägger stora pengar på marknadsföring för att locka fler besökare in till sina sajter. Men det innebär inte per a...

Du har fram till den 9 juli att fixa dina annonser innan Google Chrome börjar blockera dem.

Det var ett år sedan som Google Chrome började rulla ut möjligheten att blockera, eller filtrera bort, annonser på webbplatser som inte följer Better Ads Standards. Standarden som tagits fram gäller över he...

Vad är trygg ehandel?

Det ska vara tryggare för din kund att handla online än att handla i butik. Ett sätt att trygga din e-handel är att certifiera nätbutiken med en trygghetsstämpel. Men vilken stämpel ska du välja, vilka krav måste du uppfylla och vad kostar det egentligen att vara certifierad?

Kvalitetsstämpla din...

Att synas på nätet

Vill du ha fler besökare? Då kommer här en grundlig SEO-guide på hur du ska gå tillväga för att sökmotorerna ska leda kunderna till just dig.

Vill du ha en omfattande beskrivning finner du det här: SEO Grundkurs

Här är 5 SEO-tips för att komma igång.

Vad är SEO/sökmotoroptimering?

Vi börja...

Modekedjan Lindex med 490 butiker i 18 länder har i många år haft en omnikanalstrategi. Efter mer än 10 år på nätet har man mer erfarenhet och större kunskap om digital handel än de flesta inom detaljhandeln. Nu står Lindex på tröskeln till nästa generations e-handelslösning.

Lindex e-handel har...

Lär av andra

För oss som gillar handsydda skor har det sen internets intåg öppnats helt nya möjligheter att få nörda ner sig.

En helt ny marknad har hittat ut i världen och funnit sin målgrupp. Förutom att det är en ”vetenskap” i sig som man lär sig mer om varje dag så finns det nu möjligheten att handla av du...

Flygbolaget Cathay Pacific gjorde ett kostsamt misstag när det nyligen lade ut resor mellan Vietnam och New York till försäljning. Biljetter i business class, som normalt kostar 16.000 dollar tur och retur, såldes enligt BBC av misstag för 675 dollar.

Flygbolaget medger att det begått ett fel, men...

Magento vs. Shopify

Magento har kommit med en guide för att hjälpa dig att bestämma vilken ehandelsplattform som är bäst. Självklart är det en partsinlaga men det visar på styrka och kampvilja och att alla vi som redan valt har gjort rätt.

Vilken plattform är rätt för din verksamhet?

Konkurrens och kundförväntn...

Amazon har kommit med en pressrelease där de går ut med hur mycket och vad som sålts på deras plattform under året. Röstassistenten Alexa hjälper uppenbarligen till att öka försäljningen då den används för att shoppa tre gånger oftare. Nyhetens behag?

Enligt Amazon sålde bolaget flera miljoner Ech...

Kör, Kör, Kör!

Det har aldrig varit viktigare än nu att köra igång direkt. Efter Black Friday, Cyber Monday, Singles Day, Julförsäljning och rea på det så får inte businessen stanna. Vi måste göra affärer varje sekund, timma och dag. Visst går försäljningen totalt ner men varför ska du vara förloraren? Affärer gör...

RSA eller Responsiva Search Ads är Googles nya funktion för att få flera att klicka på det du önkar. Vad det handlar om är en kombination av A/B-tester och AI. Googles datorer testar vilka av textkombinationer som får flest klick och med den kunskapen skap fler ”klick”.

Responsiva sökannonser sk...

Undersökningen och rapporten Sverige betalar, som är gjord i samarbete med Länsförsäkringar bank, SEB, Svensk Handel och PayEx, visar hur utvecklingen inom betalmarknaden under de senaste åren har förändrat svenskarnas betalvanor.

I vissa fall är förändringarna stora. Betalbeteenden som varit själ...

Sanna Westman blir ny marknadschef på Byggmax och kommer tillbaka efter en sejour på Fredells.

  • Det känns jättekul att välkomna Sanna tillbaka till Byggmax. Hon kan företagets DNA och värderingar och vi ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax, i ett pressmedde...

Generationen som föddes med internet är en attraktiv målgrupp. Det är en mycket intressant målgrupp som kommer att visa vägen för hur man gör affärer i framtiden.

Generation Z är en benämning på personer som föddes från mitten eller slutet av 1990-talet, under 2000-talet och kan ibland sträcka sig...

Video blir allt viktigare för att skapa trafik och köp på nätet. Du bör med andra ord optimerar dina videoklipp för Google och Youtube. Det bästa är att lägga dina filmer på både Youtube och på din egen sajt. Men om inte det är möjligt så ska du prioritera Youtube. Det är där allting samlas så skapa...