2018-08-21 10:03

För ett år sen tog nya investerare över eValent och dess produkter. Sen dess har mycket hänt.

Man har fortsatt investera i produkten Nordisk e-handel samtidigt som man lagt stora resurser på att utveckla ett nytt affärsområde som bygger på drygt 10 års erfarenhet av att bedriva e-handel och verktyg för det. Den nya lösningen kommer att revolutionera e-handeln och sättet att bygga upp en kostnadseffektiv webbutik. Lösningen gör även att eValents nuvarande konkurrenter kan bli deras potentiella samarbetspartners likaså. eValent har haft ca 5 personer som jobbat heltid närmare ett år med denna utveckling och de tror stenhårt på den nya lösningen. Just nu kör man några pilotprojekt och man kommer att lansera det senare i höst/vinter.

Jonas Kjellander, ny VD sen mars, säger att han verkligen fått en flygande start och han nämner bland annat att 4 nya versioner av e-handelsplattformen Nordisk ehandel har släppts med förbättringar och ny funktionalitet. Vidare har vi utvecklat våra tjänster att även omfatta strategisk rådgivning och genomförande för att öka våra kunders omsättning. En tjänst som vi även erbjuder på provisionsbasis berättar han. Magento-delen i bolaget har också tagit rejäl fart sen Magento släppte Magento 2. Ett 20-tal nya kunder har man fått in här.

Det är en mycket intressant utveckling vi befinner oss i. Vår största utmaning är att hitta duktiga utvecklare och tekniker som kan hjälpa oss vara fortsatt framgångsrika säger Jonas Kjellander.

Idag har eValent mer än 700 kunder som använder Nordisk e-handel. Till det har man mer än 100 testbutiker igång vilket är nytt rekord.

För mer information kontakta:
VD Jonas Kjellander, tel: 070 495 89 65, jonas.kjellander@evalent.com

Kort om eValent Group AB

eValent levererar tjänster och produkter för e-handel. Produkt- och tjänsteportföljen är marknadens bredaste och innefattar bland annat färdigpaketerad e-handel, skräddarsydda e-handelslösningar samt optimerad serverdrift specialiserad för e-handel.
eValent Group arbetar med två e-handelssystem och levererar färdigpaketerad e-handel på både den egenbyggda hyrplattformen Nordisk e-handel samt den internationella OpenSource plattformen Magento. eValent Group är Professional-partner till Magento. Kunderna består mestadels av små till medelstora företag i Skandinavien. Företaget har idag 30 anställda och blev utsett till DI Gasellföretag både 2013 och 2014. eValent Group har sitt huvudkontor i Malmö.