2016-11-28 15:00

 

Sökjätten börjar varna Chrome-användare för webbplatser som använder protokollet HTTP i början av nästa år. Anledningen till detta är att skapa en trygghet på nätet då HTTP sidor kan inebära risker när det kommer till stöld av personlig information. Google meddelar också att detta bara är början på ett mer långsiktigt arbete.

Chrome indikerar för närvarande HTTP-anslutningar med en neutral indikator. Detta kommer alltså att ändras i början av 2017.

Rent praktiskt kommer varningen i Chrome att synas i form av varningstexten "Not secure" bredvid adressfältet. Om en sajt är säker syns istället, precis som i dag, ett grönt hänglås bredvid adressfältet.

På sikt är planen att alla sajter som använder http kommer att markeras som osäkra, och att texten kommer att få sällskap av en röd varningstriangel.

Google har tidigare gått ut med att sajter med http-kryptering rangordnas högre än http.

För att kryptera sin webbsida krävs ett SSL-certifikat (Secure Sockets Layer). Ett SSL-certifikat är ett elektroniskt dokument som bekräftar din företagsidentitet och som gör det möjligt för webbservern att upprätta en säker krypterad anslutning till besökarnas webbläsare.

Har du inget SSL-Certifikat?

Du kan enkelt beställa det genom att logga in på dina sidor eller genom att kontakta våra rådgivare på 040-692 5050!