Managed Hosting – Vi skräddarsyr för dig

Optimerad serverdrift specialiserad för e-handel. En partner som alltid finns nära till hands, är personlig och löser det du vill. Både när du har paketerad e-handel genom eValent eller har en annan lösning du behöver hosting för.

EGEN SERVER / VPS

MANAGED HOSTING

MAGENTO-OPTIMERAD HOSTING

NORDISK E-HANDEL-OPTIMERAD HOSTING

Kontakta oss

Mail: sales@evalent.com
Telefon: +46 (0)40-692 50 50
HQ: Riggaregatan 57, 211 13 Malmö, Sverige


Är du ute efter Magentohosting? Våra optimerade Magento-VPS:er är snabbare än 98% av jämförbara driftmiljöer.

LÄS OM MAGENTO-VPS
Magento Professional Partner

Våra hostingkunder

Vi är specialiserade på optimerad serverdrift för e-handel. Våra kunder består av bolag som i en eller annan form bedriver en affärskritisk verksamhet.

Förutom att vi driftar kunderna till hostade e-handelssystem som Nordisk e-handel, Shopitoo och dess utvecklingsmiljöer, samt kunder med egna servers som använder e-handelsplattformen Magento och Nordisk e-handel, så har vi också bland annat kunder som jobbar med SMS-trafik Beepsend (SMS-infrastruktur), Digifort (säkerhetslösningar för webb), Lyngsat (satellit-TV-tjänster), Minso (forskningsportal), IT Informa (Redmine-tjänster).

Kontakta oss


Exempel på system som vi sköter hosting för

Se fler referenser »

 

 


Referens

 

"När vi startade Benchtell letade vi efter en hostingpartner som kunde förstå en Start-up:s krav såväl i det korta som långa perspektivet. Vårt val föll på eValent som klarar av att hantera en kund som inte har någon vidare betalningsförmåga till en början... men som ändå har högt ställda krav på drift, säkerhet, flexibilitet, skalbarhet och support. Vidare föredrog vi en lokal leverantör som vi kunde träffa öga mot öga när det behövdes eftersom vi startade upp en helt ny verksamhet från grunden och som dessutom kunde fungera som vår rådgivare."
Magnus Elg, VD och medgrundare, Benchtell AB

Om Benchtell

Med Benchtell, en webbaserad transparent jämförelsetjänst för näringslivet, kommuner och andra organisationer, får er verksamhet kontroll på alla era avtal. Genom att många delar med sig av sin information kan ni automatiskt jämföra många olika avtalsparametrar för att avgöra om ni ligger rätt i jämförelse med andra företag inom samma verksamhetsområde. Inte sällan blir resultatet: bättre villkor, tidsbesparing och att stora summor kan sparas in.

Kontakt

Magnus Elg, VD och medgrundare, Benchtell AB
0761-363755, magnus.elg@benchtell.com, www.benchtell.com


Vårt hostingteam

Vårt hostingteam har mer än 15 års erfarenhet av serverdrift. De senaste åren har vi specialiserat oss på affärskritisk serverdrift för e-handel.

Ladda ner vårt informationsblad om Optimerad hosting – eValent.pdf

”Att ha rätt driftpartner har nämligen aldrig varit viktigare av många skäl. Långsamma sidor eller instabil servermiljö är numera något som sökmotorerna straffar när de rangordnar sajter.”
Mats Larsson, Drift- och Supportchef

Kontakta oss


eValent Groups syn på Serverdrift

Alla hostingleverantörer erbjuder SLA för hårdvara och nätverk, vilket innebär en garanti för att servern fungerar och har kontakt med internet. Traditionell hosting innebär att du själv ansvarar för att din applikation fungerar, har tillräcklig prestanda och tillräcklig serverkapacitet.

Managed Hosting

Med Managed Hosting menar vi drift av system och applikationer. Det innebär att vi även övervakar serverns applikationer, håller den uppdaterad, åtgärdar driftsstörningar, och mäter prestanda och resursutnyttjande.

Managed Hosting i molnet

Förutom hosting i våra serverhallar, kan vi även erbjuda Managed Hosting i andra driftmiljöer. Detta kan exempelvis vara lämpligt om ni vill anlita så kallade molnleverantörer (cloud hosting) till själva serverkapaciteten. Vanligtvis, när man köper cloudbaserad serverkapacitet, exempelvis Amazon EC2, ansvarar man själv för att server är igång och uppdaterad. Detta hjälper vi gärna till med.

”Vi erbjuder ett alternativ där vi tar ansvar för hela driften, från hårdvara och nätverk till applikationer. Detta kallas för Managed Hosting. För dig innebär det bekymmersfri drift till en fast kostnad.”
Mats Larsson, Drift- och Supportchef

Kontakta oss


Vår server- och driftmiljö

eValents hostingavdelning levererar helhetslösningar för serverdrift baserade på öppna system som LAMP (Linux, Apache, mySQL, PHP).

Vilka är vi?

eValent Hosting består av mäniskor som brinner för hosting & drift, och som har många års erfarenhet av området. De externa kunderna är främst andra IT-företag med höga krav på service, driftsäkerhet och redundans.

Avdelningens bakgrund

eValent Hosting, tidigare Driftkompaniet, bildades 2012 genom att Nordisk E-Handel och externt bolag samlade sin infrastruktur, erfarenhet och kompetens inom serverdrift i ett gemensamt bolag. eValent Hosting är idag en fristående avdelning del av eValent-gruppen.

Vår driftmiljö

Vi disponerar egna skåp i två separata datacenter i Malmö vilket ger oss möjlighet att erbjuda redundans på datacenter-nivå. All nätverkstrafik är redundant via två olika internetleverantörer. I tillägg så har och erbjuder vi helhetsdrift (Managed Hosting) av cloud-placerade servrar.

Redundans och säkerhet

eValent Hosting agerar IP-operatör och äger sina egna IP-adresser genom att vara LIR-medlem i RIPE. Det gör att vi har har full kontroll över vår trafik och kan snabbt styra om trafiken.

”Vår affärsidé är att vara en personlig och specialiserad leverantör av drifttjänster som bygger på infrastruktur med hög säkerhet och tillförlitlighet, samt personlig service med hög kvalitet och korta ledtider.”
Mats Larsson, Drift- och Supportchef

Kontakta oss


Låt oss ta hand om er serverdrift

Vi jobbar inte riktigt som mängden inom drift. Se oss som en partner som alltid finns nära till hands, är personlig och löser det du vill. Inte tvärtom.

Med långsamma sidor och långa laddtider riskerar du att förlora dina besökare. Allt eftersom din verksamhet expanderar och desto mer du investerar i marknadsföring, så måste webbplatsen också klara av fler besökare utan incidenter. Att investera i marknadsföring utan att kunna ta hand om den ökade trafiken blir lätt som att kasta pengar i sjön. En välfungerande och säker drift är därför en nödvändig bidragsfaktor för er e-handelsverksamhets framgång.

 

Plattform

Vi installerar servern och plattformen, dvs. din applikation (exempelvis CMS eller e-handel) med tillhörande moduler. Du slipper allt krångel med Linux, Apache, Sendmail och olika versioner av moduler som ska fungera för din plattform. Vi är bl.a specialister på Magento hosting, se våra priser för optimerade Magento-VPS:er.

Läs mer om Magento-optimerad VPS

 

Egna system

Utvecklar ni ett CRM-verktyg, ett publiceringsverktyg eller kanske en e-handelsplattform? Erbjuder ni en webbaserad faktureringstjänst eller mobila appar? Fokusera på det ni kan bäst! Vi lär oss er plattforms förutsättningar och erbjuder ett partnerskap. Vi vill vara er driftavdelning!

 

Globala sajter

Vi har våra servrar stående i toppmoderna serverhallar i Malmö. Vill du ha en geografisk spridning med spegling i andra världsdelar så kan vi även ta hand om serverdriften i externa serverhallar.

 

Direktkontakt

Våra kunder uppskattar oss eftersom de får direktkontakt med våra tekniker. Hos oss slipper du långdragna kontakter med kundtjänst utan pratar direkt med våra drifttekniker. Vi är din förlängda IT-avdelning utan krångliga mellanhänder.

 

Anpassade rutiner

Genom att ta fram kundanpassade rutiner kan vi bli en del av era arbetsflöden. Vi anpassar serveruppsättning och underhållsarbete efter era krav. Tillsammans gör vi upp en driftplan. Resultatet blir en välfungerande driftmiljö och enorm kostnadseffektivitet.

 

SLA & Drift

Vi bevakar serverns prestanda och har löpande dialog med dig om din webbplats driftbehov. Vi har koll på backuper, bandbreddsbehov, lagringskapacitet och vilka tjänster som behöver vara aktiva på servern för att din webbplats ska kunna fungera tillsammans med andra system.

 

 

Kontakta oss