Magento Community / Magento Enterprise

Magento är en av världens mest använda e-handelsplattformar. Magento finns i två licensformer: Magento Community Edition och Magento Enterprise Edition.


Magento Community

Gratisversionen av Magento.

Magento Community Edition är Magentos gratisutgåva som de flesta små och medelstora e-handlare använder sig av. Alla funktioner som kommer med Enterprise Edition kommer inte med Community. Därför är det viktigt att man som e-handlare funderar kring vilka tjänster samt funktioner webbshoppen behöver innan ett beslut tas. Funktioner som inte ingår kan dock köpas till eller utvecklas.

TESTA MAGENTO


Magento Enterprise

För dig med större ambitioner.

Magento Enterprise Edition innehåller många av dagens kraftigaste moduler och funktioner. Plattformen är extremt stark och anses vara en av de bästa på marknaden. Enterprise passar främst den stora e-handelssatsningen där ett högt antal produkter erbjuds och där besökarna är många, dock så utesluter inte det att utgåvan även passar den mindre webbshoppen där prestandan är viktig. Magento står även till förfogande när det kommer till supportärenden gällande plattformen och alla dess moduler. Enterprise har åtskilliga funktioner för att optimera försäljningen samt merförsäljningen och är optimalt när det kommer till valet av e-handelsplattform.

Gå till Projekt »


Varför välja Magento Enterprise Edition när Magento Community Edition är gratis?

 

Affärsmodell

Det finns ingen officiell organisation bakom Community Edition. Istället är den enskilde användaren tvungen att förlita sig på det som händer i det världsomfattande nätverk som finns runt den öppna källkoden. Bakom Enterprise finns en hel organisation hos eBay som äger Magento. eBay erbjuder ingen support eller stöd runt Community Edition.

 

Ansvar

Varje Magento Enterprise Edition-licens har ett SLA-supportavtal som säkerställer att varje gång ett problem uppstår med din e-handelsplattform kommer Magento att vara där för att hjälpa. Enterprise-användare omfattas också av Magentos EULA som inkluderar garanti och skadeersättning.

 

Prestanda

Magento Enterprise Edition är en betydligt mer optimerad plattform och lämpar sig för större sajter med mycket trafik. Uppskattningsvis så bör man använda Enterprise Edition när antalet ordrar överstiger 50 per dag, när antalet artiklar överstiger 10 000 eller när webbutiken har mer än 5000 besökare per dag.

 

Försäljningsverktyg

Även om Magento Community är en av världens mest kompletta e-handelsplattformar så finns det ytterligare en dimension i Enterprise Edition. Exempelvis stöd för lojalitetsprogram (kundklubb), kundsegmentering, samt betydligt bättre CMS-verktyg för hantering av såväl statiska som dynamiska sidor. Längre ner på denna sida kan du se en jämförelsetabell över funktionalitet.

 

Verktyg för backend

Även den bakomliggande tekniken och möjligheten att administrera webbutiker med mycket försäljning, trafik och innehåll, är betydligt vassare i Enterprise Edition. Exempel på detta är möjligheten till schemalagd import/export av data, möjligheten att begränsa olika administratörers rättigheter till admin, samt bättre optimerad systemarkitektur för sajter med mycket innehåll.

 

Omsättning

Slutligen handlar det såklart om vilka ambitioner ni har med webbutiken och var ni befinner er i förhållande till dessa. Community Edition räcker gott och väl för mindre och medelstora webbutiker. Har du passerat 10 MSEK i e-handelsomsättning per år och har som mål att ta butiken till nästa nivå så bör du titta på de möjligheter Enterprise Edition tillför.

 


Funktionsjämförelse

 
Licenskostnad
Ungefärliga driftkostnader hos oss
Kundsegmentering med riktade erbjudanden
Inbyggd full-page caching (Sidan laddas snabbare) *
Lojalitetsprogram
Förbättrad katalog och Content Management System (CMS +)
Sammanfoga och Återställning av innehåll till tidigare versioner
Call Center med assisterad shopping
Privat försäljning, Evenemang, Inbjudningskort
Presentkort
Medlemsprodukter & kategorier
Landningssidor för kampanjer
Belöningssystem/poäng
Solr Search
Personallogg
Anpassningsbara behörigheter
Community Edition
Gratis
Från 995kr/mån
Enterprise Edition
C:a 175 000kr per år
Från cirka 5 000kr/mån

 

Ovanstående lista kommer från Magento. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.

* = I eValents Magentopaketering ingår våra egna moduler för full-page caching i Magento Community.